Search Mailing List Archives


Limit search to: Subject & Body Subject Author
Sort by: Reverse Sort
Limit to: All This Week Last Week This Month Last Month
Select Date Range     through    

[protege-discussion] WebProtege Installation

Firedrop 84 firedrop84 at hotmail.com
Sun Jul 26 10:07:23 PDT 2009


Hi Tania and Ron, 

I have formated my pc, reinstalled everything and this time I did install everything seperatly and yes WebProtege is working now :). 

with XAMPP it wasn't working so I will install PHP and MySQL my other part of the program I am working on. 

Thanks for your support.

Best Regards, 
Ahmed

> From: rcaschultz at gmail.com
> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
> Date: Wed, 22 Apr 2009 19:38:57 -0500
> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
> 
> Tania,
> 
> Installing a clean copy of Tomcat makes sense. If I recall correctly, Ahmed
> was installing Tomcat within a distribution that included PHP, MySQL,
> Apache, and other apps. This is not the way proposed in the wiki. 
> 
> Ron
> 
> -----Original Message-----
> From: protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu
> [mailto:protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu] On Behalf Of Tania
> Tudorache
> Sent: Wednesday, April 22, 2009 2:58 PM
> To: User support for Core Protege and the Protege-Frames editor
> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
> 
> Ron Schultz wrote:
> > Tania,
> >
> > I agree something environmental is at issue here. It appears that
> WebProtege
> > cannot communicate with the Protégé server. The RMI port must be working
> if
> > the Protégé client can talk to the server. Is it possible that Ahmed has
> an
> > two different builds of Protégé running between Webprotege and the Protégé
> > server? I do not recall confirming the builds with him and I am not sure
> if
> > this would cause the issue he is seeing.
> >   
> If the server and the webprotege (client) are different builds, then we 
> should have seen a serialization exception. But from Ahmed's log I have 
> the impression that WebProtege was not even deployed correctly. It's 
> curios that I don't see any protege related message in the logs.
> 
> 
> 
> > On a side note: The catalina.out file you provided shows a runtime
> exception
> > where the metaproject does not load. Not sure your webprotege example is
> > working as you expect. Note the error below:
> >
> > -------------------------------
> > SEVERE: Unable to load project from: file:/work/tools/apache-tomcat-
> > 5.5.27/webapps/webprotege/projects/metaproject/metaproject.pprj
> > ERROR [http-8080-Processor24] (ApplicationContext.java:678) -
> > StandardWrapper.Throwable
> > java.lang.RuntimeException:
> > edu.stanford.smi.protege.util.MessageError at 366573
> > --------------------------------
> >
> >   
> I intentionally forgot to copy the metaproject in the tomcat folder, to 
> see what message I would get in the log, and this is it :) And the 
> result was that I got the initial window of webprotege with an empty 
> list of ontologies (just like Ahmed did).
> 
> After that I copied the metaproject and you can see in the log messages 
> like:
> 
> INFO: Found project def in metaproject: Newspaper at:
> examples/newspaper/newspaper.pprj
> 
> These are the good signs :)
> 
> My suggestion to Ahmed is to install Tomcat 5.5 (nothing else) and then 
> deploy the war file as described on the wiki page. I did a fresh install 
> of everything and followed the steps and it worked fine. I have reports 
> from other people who have tried the step without any problem. So, there 
> might be something in the environment of Ahmed that is different and 
> that causes problems. A clean install would solve this mystery.
> 
> Tania
> 
> 
> > Here is an example catalina.log file, running 64-bit Java 1.6.0_13 and
> > Tomcat 6.0.18 on Windows-64, from my environment. The log file is very
> > similar in content to yours, but it does show me logging onto my
> WebProtege
> > instance and retrieving the Newspaper project.
> >
> > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
> > INFO: The APR based Apache Tomcat Native library which allows optimal
> > performance in production environments was not found on the
> > java.library.path:
> >
> c:\Tomcat6\bin;.;C:\WINDOWS\Sun\Java\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\W
> > INDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;c:\jdk\bin;
> > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
> > INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-8080
> > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
> > INFO: Initialization processed in 581 ms
> > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.core.StandardService start
> > INFO: Starting service Catalina
> > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
> > INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/6.0.18
> > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
> > INFO: Deploying web application archive webprotege.war
> > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader
> > validateJarFile
> > INFO:
> >
> validateJarFile(c:\Tomcat6\webapps\webprotege\WEB-INF\lib\gwt-dev-windows.ja
> > r) - jar not loaded. See Servlet Spec 2.3, section 9.7.2. Offending class:
> > javax/servlet/Servlet.class
> > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader
> > validateJarFile
> > INFO:
> > validateJarFile(c:\Tomcat6\webapps\webprotege\WEB-INF\lib\gwt-user.jar) -
> > jar not loaded. See Servlet Spec 2.3, section 9.7.2. Offending class:
> > javax/servlet/Servlet.class
> > Apr 17, 2009 1:35:42 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
> > INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8080
> > Apr 17, 2009 1:35:42 PM org.apache.jk.common.ChannelSocket init
> > INFO: JK: ajp13 listening on /0.0.0.0:8009
> > Apr 17, 2009 1:35:42 PM org.apache.jk.server.JkMain start
> > INFO: Jk running ID=0 time=0/63  config=null
> > Apr 17, 2009 1:35:42 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
> > INFO: Server startup in 941 ms
> > Apr 17, 2009 1:39:37 PM
> > edu.stanford.bmir.protege.web.server.AdminServiceImpl init
> > INFO: In AdminServiceImpl -- init
> > Apr 17, 2009 1:39:37 PM edu.stanford.smi.protege.plugin.PluginUtilities
> > findPluginsDirectory
> > WARNING: Plugins directory not found: c:\Tomcat6\plugins
> > Apr 17, 2009 1:39:39 PM edu.stanford.smi.protege.resource.BundleHelper
> > <init>
> > WARNING: missing bundle: standard_extensions_text
> > Apr 17, 2009 1:39:39 PM edu.stanford.smi.protege.resource.BundleHelper
> > internalGetText
> > WARNING: no resource bundle: tab.queries
> > Apr 17, 2009 1:39:39 PM
> > edu.stanford.bmir.protege.web.server.MetaProjectManager getMetaprojectURI
> > INFO: Path to Metaproject:
> > c:\Tomcat6\webapps\webprotege\projects\metaproject\metaproject.pprj
> > Apr 17, 2009 1:39:40 PM
> > edu.stanford.bmir.protege.web.server.MetaProjectManager getProjectsData
> > INFO: Found project def in metaproject: Newspaper at:
> > examples/newspaper/newspaper.pprj
> > Apr 17, 2009 1:39:50 PM
> > edu.stanford.bmir.protege.web.server.AdminServiceImpl validateUser
> > INFO: User Ron Schultz logged in at: Fri Apr 17 13:39:50 CDT 2009
> > Apr 17, 2009 1:39:51 PM
> > edu.stanford.bmir.protege.web.server.MetaProjectManager getProjectsData
> > INFO: Found project def in metaproject: Newspaper at:
> > examples/newspaper/newspaper.pprj
> > Apr 17, 2009 1:39:51 PM
> > edu.stanford.bmir.protege.web.server.MetaProjectManager getProjectsData
> > INFO: Ron Schultz : AdminGroup, World
> > ---------------------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - -
> >
> > -----Original Message-----
> > From: protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu
> > [mailto:protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu] On Behalf Of Tania
> > Tudorache
> > Sent: Tuesday, April 21, 2009 8:15 PM
> > To: User support for Core Protege and the Protege-Frames editor
> > Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
> >
> > Hi Ahmed,
> >
> > Thank you for sending the files. I did not find in them anything related
> to
> > webprotege, only one entry that it was undeployed.
> >
> > There is probably something wrong with the configuration. A few question:
> >   
> >> I could manage to connect to Protege Server via Protege Client by 
> >> using webprotege username and password.  So I think the first linkthat 
> >> you have provided me it working fine.
> >>     
> >
> > Did you also open a project, or just logged in? You should try to open a
> > project, like Pizza or another.
> >
> > Can you please send a screenshot of the metaproject folder in the Protege
> > installation directory, and a screenshot of the metaproject folder in
> > tomcat? They should be the exactly the same.
> >
> > I noticed that you are using Java 1.6, that is not yet officially
> supported
> > by Protege, but it should work.
> >
> > What version of Windows and Tomcat are you using?
> >
> > I just did the test with Tomcat 5.5. and it worked fine. If you use Tomcat
> > 6, can you please install Tomcat 5.5 and give it a try?
> >
> > I've also attached a log file, catalina.out, so that you have an idea how
> > the logs look like if WebProtege is working.
> >
> > Tania
> >
> >
> >
> >   
> >> I checked the logs and I attached 1. All the logs from tomcat 2. all 
> >> the logs from protege folder logs 3. metaproject file that I am using 
> >> in webprotege 4. a screenshot of my webprotege.
> >>
> >> I checked the groups and I have two groups world and admin group. I 
> >> think webprotege is under word group and it has Read and Write 
> >> permission (I am not sure but this is what I understood).
> >>
> >> Best Regards,
> >> Ahmed
> >>
> >>     
> >>> Date: Mon, 20 Apr 2009 14:34:49 -0700
> >>> From: tudorache at stanford.edu
> >>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
> >>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
> >>>
> >>> Sorry for the late reply. Thanks a lot, Ron for your excellent advice!
> >>>
> >>> Ahmed, so I unders tand that you have already tried to connect to 
> >>> the Protege server using the user name webprotege/webprotege and you 
> >>> opened the Pizza project from the server and it works fine in a 
> >>> protege client (when you execute Protege.exe, or run_protege.bat). 
> >>> Here is a guide on how to test the server installation [1]. Before 
> >>> you proceed, please
> >>>       
> >> test
> >>     
> >>> that this works fine.
> >>>
> >>> Now the Protege server enforces the read and write permissions on 
> >>> ontologies on the server. This means that you need to give read 
> >>> permission to the user webprotege on the projects that you should
> >>>       
> >> see in
> >>     
> >>> the ontology list in web protege. I will update the documentation to 
> >>> reflect that. Here is some documentation about the policiies [2]
> >>>
> >>> In the attached logs I did not see any Protege logs. You should have 
> >>> in your tomcat installation folder, a logs subfolder, in which you 
> >>> will find catalina.out and protege_x.log. Please attach catalina.out 
> >>> and the protege_x.log (where x is the biggest number). If this 
> >>> sounds
> >>>       
> >> confusing,
> >>     
> >>> you can zip all the protege_x.log files and attach them. These logs 
> >>> should contain any errors related to the Protege server (if there
> >>>       
> >> are any).
> >>     
> >>> I suspect that the issues in your case are related to the permissions.
> >>>
> >>> Please send the log files and then we'll take it from there.
> >>>
> >>> Tania
> >>>
> >>> [1]:
> >>>
> >>>       
> >> http://protegewiki.stanford.edu/index.php/Protege_Client_Server_Tutori
> >> al_Setup#Testing:_Connect_a_Client_to_the_Server
> >>     
> >>> [2]:
> >>>
> >>>       
> >> http://protegewiki.stanford.edu/index.php/Protege_Client_Server_Tutori
> >> al_Configuration
> >>     
> >>> Firedrop 84 wrote:
> >>>       
> >>>> hi again,
> >>>>
> >>>> I noticed what/ think the problem I been have./ // /When I try to 
> >>>> run Protege Server it shows in the another screen th e following 
> >>>> error / // /Could not set up class specifc logging/ /Exception 
> >>>> configuring logger/ /Could not set logger level/
> >>>> /Warning: IO excception getting logger. access denided 
> >>>> <java.util.PropertyPermission protege.proprties.in.user.home 
> >>>> read>/ // I think something with the RMI.
> >>>>
> >>>> Best Regards,
> >>>>
> >>>> Ahmed
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>         
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> --
> >>     
> >>>> From: firedrop84 at hotmail.com
> >>>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
> >>>> Date: Sat, 18 Apr 2009 11:05:30 +0000
> >>>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
> >>>>
> >>>> Ron,
> >>>>
> >>>> everything that I installed is on my laptop (Protege, Tomcat, etc).
> >>>>
> >>>> When I run the r un_protege.bat and it opened the protege
> >>>>         
> >> application.
> >>     
> >>>> Does Protege Clients means the application. If so, how can I 
> >>>> connect to the server when I run the client.
> >>>>
> >>>> I usually run the run_protege_server.bat to run the protege server
> >>>>         
> >> and
> >>     
> >>>> it never ask me for any username or password.
> >>>>
> >>>> I created a small jsp file just to test tomcat and it worked fine.
> >>>> Then, I checked the file that you told me about under webapps 
> >>>> directory (webproteg.jar) but I can't find it there or anywhere in 
> >>>> my computer.
> >>>>
> >>>> Then, I checked the webprotege folder and I have all the folders 
> >>>> such ass css, images, js, etc. Most of the jar files was under lib 
> >>>> or WEB-INF\lib but nothing called webprotege.jar.
> >>>>
> >>>> Then I checked the log files that you told me to check and I 
> >>>> couldn't find errors. This is what I have in t he log files
> >>>>
> >>>> catalina.2009-04-18.log
> >>>>
> >>>> 18-Apr-2009 00:33:44 org.apache.catalina.startup.HostConfig
> >>>>         
> >> checkResources
> >>     
> >>>> INFO: Undeploying context [/webprotege]
> >>>> 18-Apr-2009 00:44:26 org.apache.coyote.http11.Http11Protocol pause
> >>>> INFO: Pausing Coyote HTTP/1.1 on http-8080
> >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.StandardService stop
> >>>> INFO: Stopping service Catalina
> >>>> 18-Apr-2009 00:44:28 org.apache.coyote.http11.Http11Protocol 
> >>>> destroy
> >>>> INFO: Stopping Coyote HTTP/1.1 on http-8080
> >>>>
> >>>>
> >>>> localhost.2009-04-18.log
> >>>>
> >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.ApplicationContext 
> >>>> log
> >>>> INFO: SessionListe ner: contextDestroyed()
> >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.ApplicationContext 
> >>>> log
> >>>> INFO: ContextListener: contex tDestroyed()
> >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.ApplicationContext 
> >>>> log
> >>>> INFO: SessionListener: contextDestroyed()
> >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.ApplicationContext 
> >>>> log
> >>>> INFO: ContextListener: contextDestroyed()
> >>>> 18-Apr-2009 00:44:28 org.apache.catalina.core.ApplicationContext 
> >>>> log
> >>>> INFO: SessionListener: contextDestroyed()
> >>>> 18-Apr-2009 00:44:28 org.apache.catalina.core.ApplicationContext 
> >>>> log
> >>>> INFO: ContextListener: contextDestroyed()
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>         
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> --
> >>     
> >>>> From: rcaschultz at gmail.com
> >>>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
> >>>> Date: Fri, 17 Apr 2009 13:55:46 -0500
> >>>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
> >>>>
> >>>> Ahmed,
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> If your Pr otégé Server displays: “Protégé server ready to accept 
> >>>> connections. . .” then the Protégé server is running fine. You can 
> >>>> verify access and firewall rules by running a Protégé client and 
> >>>> connecting to the server itself from the same machine you intend 
> >>>> to run Tomcat from. Just run run_protege.bat and connect to 
> >>>> localhost using the username and password you put into your
> >>>>         
> > metaproject.
> >   
> >>>>
> >>>> Assuming the Protégé client access works, next look in your 
> >>>> Tomcat\webapps directory for webprotege.jar. Is there also a
> >>>>         
> >> directory
> >>     
> >>>> named webprotege? Ensure the jar file is expanded into the directory.
> >>>> You should see a number of directories (such as css, images, …) 
> >>>> and files (e.g., WebProtege.html) in the webprotege directory.
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> Also look in Tomcat\logs in the file cata lina.2009-04-17.log and 
> >>>> localhost.2009-04-17.log and see if Tomcat is reporting errors.
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> For instance – I get this kind of error in the catalina log when I 
> >>>> attempt to run WebProtege and the Protégé server is not running.
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> Apr 17, 2009 1:39:54 PM
> >>>> edu.stanford.bmir.protege.web.server.ProjectManager 
> >>>> openProjectRemote
> >>>>
> >>>> INFO: Loading project Requirements from Protege server 75.66.64.68
> >>>>
> >>>> Apr 17, 2009 1:39:55 PM
> >>>> edu.stanford.smi.protege.server.RemoteProjectManager getProject
> >>>>
> >>>> SEVERE: java.rmi.ConnectException: Connection refused to host:
> >>>> 75.66.64.68; nested exception is:
> >>>>
> >>>> java.net.ConnectException: Connection refused: connect
> >>>>
> >>>> at sun.rmi.transport.tcp.TCP Endpoint.newSocket(Unknown
> >>>> Source)
> >>>>
> >>>> at
> >>>> sun.rmi.transport.tcp.TCPChannel.createConnection(Unknown Source)
> >>>>
> >>>> at
> >>>> sun.rmi.transport.tcp.TCPChannel.newConnection(Unknown Source)
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> When I attempt to run WebProtege and the Protégé server is not
> >>>>         
> >> running.
> >>     
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> *From:* protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu
> >>>> [mailto:protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu] *On Behalf 
> >>>> Of *Firedrop 84
> >>>> *Sent:* Friday, April 17, 2009 12:04 PM
> >>>> *To:* protege-discussion at lists.stanford.edu
> >>>> *Subject:* Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> I am checking it more. You might be right ron. Tomcat is working 
> >>>> without any problem but I think it must be either from tomcat or 
> >>>> protege server.
> >>>>
> >>>> The reason I am thinking this way because I am using XAMPP for my 
> >>>> PHP part and I added tomcat as an add-on. I will try to install 
> >>>> tomcat
> >>>>         
> >> now
> >>     
> >>>> spereatly and see how I will go. maybe this will solve the problem.
> >>>>
> >>>> I runt he run_protege_server batch file. It's showing me in the 
> >>>> last line that Proteger server ready to accept connections...
> >>>>
> >>>> Does that mean it's working fine.
> >>>>
> >>>> When I open the WebProtege Screen. It's not I can't login. also, I 
> >>>> can't see any of the ontologies that shows in the wiki tutorial. 
> >>>> That's why I am concentrating on the Protege Server and
> >>>>         
> >> Tomcat.
> >>     
> >>>> Best Regards,
> >>>> Ahmed
> >>>>
> >>>>
> >>>> ----------------------
> >>>>         
> >> --------------------------------------------------
> >>     
> >>>> From: firedrop84 at hotmail.com
> >>>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
> >>>> Date: Fri, 17 Apr 2009 16:09:22 +0000
> >>>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
> >>>>
> >>>> Thanks Ron.
> >>>>
> >>>> I have installed PHP, MySQL and Apache for some blog that I will 
> >>>> try to link it with Webprotege by just providing hyperlink. I 
> >>>> shouldn't mention these as I confused things up in my previous email.
> >>>>
> >>>> Tomcat is working perfectly fine.
> >>>>
> >>>> I am really getting crazy on how to let it run. I am trying to
> >>>>         
> >> write a
> >>     
> >>>> publication and this part is the only part that is left. if it 
> >>>> works it means I will have a publication on my topic that the 
> >>>> university wiill provide me a ticket to travel to a trip and 
> >>>> present my paper in
> >>>>         
> >> &g t; > a conference.
> >>     
> >>>> Please help. The deadline is very soon and I dont know how to fix it.
> >>>>
> >>>> Best Regards,
> >>>> Ahmed
> >>>> < /P>
> >>>>
> >>>>         
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> --
> >>     
> >>>> From: rcaschultz at gmail.com
> >>>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
> >>>> Date: Mon, 13 Apr 2009 10:36:09 -0500
> >>>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
> >>>>
> >>>> Ahmed,
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> Have you first ensured that Tomcat is running? Go to 
> >>>> http://localhost:8080 <http://localhost:8080/> and see if the 
> >>>> Tomcat administration appears. If not, see if in your Windows 
> >>>> Service
> >>>>         
> >> Manager
> >>     
> >>>> that the Apache Tomcat service is running. That is at least a
> >>>>         
> >> starting
> >>     
> >>>> point.
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>         
> >> &g t; > Not sure why you installed PHP and MySQL unless you have some 
> >> reason
> >>     
> >>>> beyond Protégé for doing so. Protégé does not require either
> >>>>         
> >> (although
> >>     
> >>>> I believe it can use MySQL as a storage backend).
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> Ron
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> *From:* protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu
> >>>> [mailto:protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu] *On Behalf 
> >>>> Of *Firedrop 84
> >>>> *Sent:* Sunday, April 12, 2009 4:31 AM
> >>>> *To:* protege-discussion at lists.stanford.edu
> >>>> *Subject:* [protege-discussion] WebProtege Installation
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> Hi All,
> >>>>
> >>>> I am trying to install Web Protege in my PC but it's still not 
> >>>> working. when I open WebProtege.html it doesn't show me any
> >>>>         
> >> ontologies
> >>     
> >>>> or anything. I can't even login even though I created the users.
> >>>>
> >>>> I have installed Apapche, MySQL, PHP, Tomcat, JDK, Protege.
> >>>>
> >>>> I followed the steps in that is described in the following link 
> >>>> http://protegewiki.stanford.edu/index.php/WebProtegeAdminGuide
> >>>>
> >>>> The only step that I didn't do was the step that says
> >>>>
> >>>> If a user launches a Protege client, they are presented with a 
> >>>> dialog that requires them to enter the host machine name:
> >>>>
> >>>> (all the way before it asks to copy the *metaproject* file in web 
> >>>> pr o tege folder.
> >>>>
> >>>> Anyone can help me with this problem.
> >>>>
> >>>> Best Regards,
> >>>> Ahmed
> >>>>
> >>>>
> >>>>         
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> --
> >>     
> >>>> See all the ways you can stay connected to friends and family 
> >>>> <http://www.microsoft .com/windows/windowslive/default.aspx>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>         
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> --
> >>     
> >>>> Invite your mail contacts to join your friends list with Windows 
> >>>> Live Spaces. It's easy! Try it!
> >>>>
> >>>>         
> >> <http://spaces.live.com/spacesapi.aspx?wx_action=create&wx_url=/friend
> >> s.aspx&mkt=en-us>
> >>     
> >>>>         
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> --
> >>     
> >>>> Get news, entertainment and everything you care about at Live.com.
> >>>> Check it out! <http://www.live.com/getstarted.aspx>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>         
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> --
> >>     
> >>>> Get news, entertainment and everything you care about at Live.com.
> >>>> Check it out! <http://www.live.com/getstarted.aspx>
> >>>> --------------------------
> >>>>         
> >> ----------------------------------------------
> >>     
> >>>> See all the ways you can stay connected to friends and family 
> >>>> <http://www.microsoft.com/windows/windowslive/default.aspx>
> >>>>
> >>>>         
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> --
> >>     
> >>>> _______________________________________________
> >>>> protege-discussion mailing list
> >>>> protege-discussion at lists.stanford.edu
> >>>> https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
> >>>>
> >>>> Instructions for unsubscribing: 
> >>>>         
> >> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03
> >>     
> >>> _______________________________________________
> >>> protege-discussion mailing list
> >>> protege-discussion at lists.stanford.edu
> >>> https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
> >>>
> >>> Instructions for unsubscribing: 
> >>>       
> >> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03
> >>
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> -- Get news, entertainment and everything you care about at Live.com.
> >> Check it out! <http://www.live.com/getstarted.aspx%20>
> >> ----------------------------------------------------------------------
> >> --
> >>
> >> _______________________________________________
> >> protege-discussion mailing list
> >> protege-discussion at lists.stanford.edu
> >> https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
> >>
> >> Instructions for unsubscribing: 
> >> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03
> >>   
> >>     
> >
> >
> > _______________________________________________
> > protege-discussion mailing list
> > protege-discussion at lists.stanford.edu
> > https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
> >
> > Instructions for unsubscribing:
> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03 
> >
> >   
> 
> _______________________________________________
> protege-discussion mailing list
> protege-discussion at lists.stanford.edu
> https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
> 
> Instructions for unsubscribing:
> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03 
> 
> _______________________________________________
> protege-discussion mailing list
> protege-discussion at lists.stanford.edu
> https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
> 
> Instructions for unsubscribing: http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03 

_________________________________________________________________
With Windows Live, you can organize, edit, and share your photos.
http://www.microsoft.com/middleeast/windows/windowslive/products/photo-gallery-edit.aspx
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mailman.stanford.edu/pipermail/protege-discussion/attachments/20090726/a6f4de8b/attachment.html>


More information about the protege-discussion mailing list