Search Mailing List Archives


Limit search to: Subject & Body Subject Author
Sort by: Reverse Sort
Limit to: All This Week Last Week This Month Last Month
Select Date Range     through    

[protege-discussion] WebProtege Installation

Ronald Schultz rcaschultz at gmail.com
Wed Jul 29 09:44:00 PDT 2009


Thanks for the update Ahmed. I¹m glad to see you finally got it working.


On 7/26/09 12:07 PM, "Firedrop 84" <firedrop84 at hotmail.com> wrote:

> Hi Tania and Ron,
> 
> I have formated my pc, reinstalled everything and this time I did install
> everything seperatly and yes WebProtege is working now :).
> 
> with XAMPP it wasn't working so I will install PHP and MySQL my other part of
> the program I am working on.
> 
> Thanks for your support.
> 
> Best Regards, 
> Ahmed
> 
>> > From: rcaschultz at gmail.com
>> > To: protege-discussion at lists.stanford.edu
>> > Date: Wed, 22 Apr 2009 19:38:57 -0500
>> > Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
>> > 
>> > Tania,
>> > 
>> > Installing a clean copy of Tomcat makes sense. If I recall correctly, Ahmed
>> > was installing Tomcat within a distribution that included PHP, MySQL,
>> > Apache, and other apps. This is not the way proposed in the wiki.
>> > 
>> > Ron
>> > 
>> > -----Original Message-----
>> > From: protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu
>> > [mailto:protege-discussion-bounces at lists.stanfor d.edu] On Behalf Of Tania
>> > Tudorache
>> > Sent: Wednesday, April 22, 2009 2:58 PM
>> > To: User support for Core Protege and the Protege-Frames editor
>> > Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
>> > 
>> > Ron Schultz wrote:
>>> > > Tania,
>>> > >
>>> > > I agree something environmental is at issue here. It appears that
>> > WebProtege
>>> > > cannot communicate with the Prot?g? server. The RMI port must be working
>> > if
>>> > > the Prot?g? client can talk to the server. Is it possible that Ahmed has
>> > an
>>> > > two different builds of Prot?g? running between Webprotege and the
>>> Prot?g?
>>> > > server? I do not recall confirming the builds with him and I am not sure
>> > if
>>> > > this would cause the issue he is seeing.
>>> > >   
>> > If the server and the webprotege (client) are different builds, then we
>> > should have seen a serialization exception. But from A hmed's log I have
>> > the impression that WebProtege was not even deployed correctly. It's
>> > curios that I don't see any protege related message in the logs.
>> > 
>> > 
>> > 
>>> > > On a side note: The catalina.out file you provided shows a runtime
>> > exception
>>> > > where the metaproject does not load. Not sure your webprotege example is
>>> > > working as you expect. Note the error below:
>>> > >
>>> > > -------------------------------
>>> > > SEVERE: Unable to load project from: file:/work/tools/apache-tomcat-
>>> > > 5.5.27/webapps/webprotege/projects/metaproject/metaproject.pprj
>>> > > ERROR [http-8080-Processor24] (ApplicationContext.java:678) -
>>> > > StandardWrapper.Throwable
>>> > > java.lang.RuntimeException:
>>> > > edu.stanford.smi.protege.util.MessageError at 366573
>>> > > --------------------------------
>>> > >
>>> > >   
>> > I intentionally forgot to copy t he metaproject in the tomcat folder, to
>> > see what message I would get in the log, and this is it :) And the
>> > result was that I got the initial window of webprotege with an empty
>> > list of ontologies (just like Ahmed did).
>> > 
>> > After that I copied the metaproject and you can see in the log messages
>> > like:
>> > 
>> > INFO: Found project def in metaproject: Newspaper at:
>> > examples/newspaper/newspaper.pprj
>> > 
>> > These are the good signs :)
>> > 
>> > My suggestion to Ahmed is to install Tomcat 5.5 (nothing else) and then
>> > deploy the war file as described on the wiki page. I did a fresh install
>> > of everything and followed the steps and it worked fine. I have reports
>> > from other people who have tried the step without any problem. So, there
>> > might be something in the environment of Ahmed that is different and
>> > that causes problems. A clean install would solve this myster y.
>> > 
>> > Tania
>> > 
>> > 
>>> > > Here is an example catalina.log file, running 64-bit Java 1.6.0_13 and
>>> > > Tomcat 6.0.18 on Windows-64, from my environment. The log file is very
>>> > > similar in content to yours, but it does show me logging onto my
>> > WebProtege
>>> > > instance and retrieving the Newspaper project.
>>> > >
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener
>>> init
>>> > > INFO: The APR based Apache Tomcat Native library which allows optimal
>>> > > performance in production environments was not found on the
>>> > > java.library.path:
>>> > >
>> > 
>> c:\Tomcat6\bin;.;C:\WINDOWS\Sun\Java\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\W
>>> > > INDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;c:\jdk\bin;
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
>>> > > INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-8080
>>> > >  Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
>>> > > INFO: Initialization processed in 581 ms
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.core.StandardService start
>>> > > INFO: Starting service Catalina
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
>>> > > INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/6.0.18
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
>>> > > INFO: Deploying web application archive webprotege.war
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader
>>> > > validateJarFile
>>> > > INFO:
>>> > >
>> > 
>> validateJarFile(c:\Tomcat6\webapps\webprotege\WEB-INF\lib\gwt-dev-windows.ja
>>> > > r) - jar not loaded. See Servlet Spec 2.3, section 9.7.2. Offending
>>> class:
>>> > > javax/servlet/Servlet.class
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:41 PM org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader
>>> > > validateJarFile
>>> > > INFO:
>>> > > validateJarFile(c:\Tomcat6\webapps\webprotege\WEB-INF\lib\gwt-user.jar)
-
>>> > > jar not loaded. See Servlet Spec 2.3, section 9.7.2. Offending class:
>>> > > javax/servlet/Servlet.class
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:42 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
>>> > > INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8080
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:42 PM org.apache.jk.common.ChannelSocket init
>>> > > INFO: JK: ajp13 listening on /0.0.0.0:8009
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:42 PM org.apache.jk.server.JkMain start
>>> > > INFO: Jk running ID=0 time=0/63  config=null
>>> > > Apr 17, 2009 1:35:42 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
>>> > > INFO: Server startup in 941 ms
>>> > > Apr 17, 2009 1:39:37 PM
>>> > > edu.stanford.bmir.protege.web.server.AdminServiceImpl init
>>> > > INFO: In AdminServiceImpl -- init
>>> > > Apr 17, 2009 1:39:37 PM edu.stanfo rd.smi.protege.plugin.PluginUtilities
>>> > > findPluginsDirectory
>>> > > WARNING: Plugins directory not found: c:\Tomcat6\plugins
>>> > > Apr 17, 2009 1:39:39 PM edu.stanford.smi.protege.resource.BundleHelper
>>> > > <init>
>>> > > WARNING: missing bundle: standard_extensions_text
>>> > > Apr 17, 2009 1:39:39 PM edu.stanford.smi.protege.resource.BundleHelper
>>> > > internalGetText
>>> > > WARNING: no resource bundle: tab.queries
>>> > > Apr 17, 2009 1:39:39 PM
>>> > > edu.stanford.bmir.protege.web.server.MetaProjectManager
>>> getMetaprojectURI
>>> > > INFO: Path to Metaproject:
>>> > > c:\Tomcat6\webapps\webprotege\projects\metaproject\metaproject.pprj
>>> > > Apr 17, 2009 1:39:40 PM
>>> > > edu.stanford.bmir.protege.web.server.MetaProjectManager getProjectsData
>>> > > INFO: Found project def in metaproject: Newspaper at:
>>> > > examples/newspaper/newspaper.pprj
>>> > > Apr 17, 2009  1:39:50 PM
>>> > > edu.stanford.bmir.protege.web.server.AdminServiceImpl validateUser
>>> > > INFO: User Ron Schultz logged in at: Fri Apr 17 13:39:50 CDT 2009
>>> > > Apr 17, 2009 1:39:51 PM
>>> > > edu.stanford.bmir.protege.web.server.MetaProjectManager getProjectsData
>>> > > INFO: Found project def in metaproject: Newspaper at:
>>> > > examples/newspaper/newspaper.pprj
>>> > > Apr 17, 2009 1:39:51 PM
>>> > > edu.stanford.bmir.protege.web.server.MetaProjectManager getProjectsData
>>> > > INFO: Ron Schultz : AdminGroup, World
>>> > > ---------------------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - -
>>> > >
>>> > > -----Original Message-----
>>> > > From: protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu
>>> > > [mailto:protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu] On Behalf Of >>>
Tania
>>> > > Tudorache
>>> > > Sent: Tuesday, April 21, 2009 8:15 PM
>>> > > To: User support for Core Protege an d the Protege-Frames editor
>>> > > Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
>>> > >
>>> > > Hi Ahmed,
>>> > >
>>> > > Thank you for sending the files. I did not find in them anything related
>> > to
>>> > > webprotege, only one entry that it was undeployed.
>>> > >
>>> > > There is probably something wrong with the configuration. A few
>>> question:
>>> > >   
>>>> > >> I could manage to connect to Protege Server via Protege Client by
>>>> > >> using webprotege username and password.  So I think the first linkthat
>>>> > >> you have provided me it working fine.
>>>> > >>     
>>> > >
>>> > > Did you also open a project, or just logged in? You should try to open a
>>> > > project, like Pizza or another.
>>> > >
>>> > > Can you please send a screenshot of the metaproject folder in the
>>> Protege
>>> > > installation directory, and a screenshot of the metaproje ct folder in
>>> > > tomcat? They should be the exactly the same.
>>> > >
>>> > > I noticed that you are using Java 1.6, that is not yet officially
>> > supported
>>> > > by Protege, but it should work.
>>> > >
>>> > > What version of Windows and Tomcat are you using?
>>> > >
>>> > > I just did the test with Tomcat 5.5. and it worked fine. If you use
>>> Tomcat
>>> > > 6, can you please install Tomcat 5.5 and give it a try?
>>> > >
>>> > > I've also attached a log file, catalina.out, so that you have an idea
how
>>> > > the logs look like if WebProtege is working.
>>> > >
>>> > > Tania
>>> > >
>>> > >
>>> > >
>>> > >   
>>>> > >> I checked the logs and I attached 1. All the logs from tomcat 2. all
>>>> > >> the logs from protege folder logs 3. metaproject file that I am using
>>>> > >> in webprotege 4. a screenshot of my webprotege.
>>>> > >>
>>>> > >> ; I checked the groups and I have two groups world and admin group. I
>>>> > >> think webprotege is under word group and it has Read and Write
>>>> > >> permission (I am not sure but this is what I understood).
>>>> > >>
>>>> > >> Best Regards,
>>>> > >> Ahmed
>>>> > >>
>>>> > >>     
>>>>> > >>> Date: Mon, 20 Apr 2009 14:34:49 -0700
>>>>> > >>> From: tudorache at stanford.edu
>>>>> > >>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>>> > >>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
>>>>> > >>>
>>>>> > >>> Sorry for the late reply. Thanks a lot, Ron for your excellent >>>>>
advice!
>>>>> > >>>
>>>>> > >>> Ahmed, so I unders tand that you have already tried to connect to
>>>>> > >>> the Protege server using the user name webprotege/webprotege and you
>>>>> > >>> opened the Pizza project from the server and it works fine in a
>>>>> > >>> protege client (when you execute Protege.exe, or run_protege.bat).
>>>>> > >>> Here is a guide on how to test the server installation [1]. Before
>>>>> > >>> you proceed, please
>>>>> > >>>       
>>>> > >> test
>>>> > >>     
>>>>> > >>> that this works fine.
>>>>> > >>>
>>>>> > >>> Now the Protege server enforces the read and write permissions on
>>>>> > >>> ontologies on the server. This means that you need to give read
>>>>> > >>> permission to the user webprotege on the projects that you should
>>>>> > >>>       
>>>> > >> see in
>>>> > >>     
>>>>> > >>> the ontology list in web protege. I will update the documentation to
>>>>> > >>> reflect that. Here is some documentation about the policiies [2]
>>>>> > >>>
>>>>> > >>> In the attached logs I did not see any Protege logs. You should have
>>>>> > > >> in your tomcat installation folder, a logs subfolder, in which you
>>>>> > >>> will find catalina.out and protege_x.log. Please attach catalina.out
>>>>> > >>> and the protege_x.log (where x is the biggest number). If this
>>>>> > >>> sounds
>>>>> > >>>       
>>>> > >> confusing,
>>>> > >>     
>>>>> > >>> you can zip all the protege_x.log files and attach them. These logs
>>>>> > >>> should contain any errors related to the Protege server (if there
>>>>> > >>>       
>>>> > >> are any).
>>>> > >>     
>>>>> > >>> I suspect that the issues in your case are related to the
>>>>> permissions.
>>>>> > >>>
>>>>> > >>> Please send the log files and then we'll take it from there.
>>>>> > >>>
>>>>> > >>> Tania
>>>>> > >>>
>>>>> > >>> [1]:
>>>>> > >>>
>>>>> > >>>       
>>>> > >> http://protegewiki.s
>>>> tanford.edu/index.php/Protege_Client_Server_Tutori
>>>> > >> al_Setup#Testing:_Connect_a_Client_to_the_Server
>>>> > >>     
>>>>> > >>> [2]:
>>>>> > >>>
>>>>> > >>>       
>>>> > >> http://protegewiki.stanford.edu/index.php/Protege_Client_Server_Tutori
>>>> > >> al_Configuration
>>>> > >>     
>>>>> > >>> Firedrop 84 wrote:
>>>>> > >>>       
>>>>>> > >>>> hi again,
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> I noticed what/ think the problem I been have./ // /When I try to
>>>>>> > >>>> run Protege Server it shows in the another screen th e following
>>>>>> > >>>> error / // /Could not set up class specifc logging/ /Exception
>>>>>> > >>>> configuring logger/ /Could not set logger level/
>>>>>> > >>>> /Warning: IO excception getting logger. access denided
>>>>>> > >>>> <java.util.PropertyPermission protege.proprties. in.user.home
>>>>>> > >>>> read>/ // I think something with the RMI.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Best Regards,
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Ahmed
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>>>> > >> --
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> From: firedrop84 at hotmail.com
>>>>>> > >>>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>>>> > >>>> Date: Sat, 18 Apr 2009 11:05:30 +0000
>>>>>> > >>>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Ron,
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> everything that I installed is on my laptop (Protege, Tomcat,
etc).
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> When I run the r un_protege.bat and it opened the proteg e
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> application.
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> Does Protege Clients means the application. If so, how can I
>>>>>> > >>>> connect to the server when I run the client.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> I usually run the run_protege_server.bat to run the protege server
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> and
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> it never ask me for any username or password.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> I created a small jsp file just to test tomcat and it worked fine.
>>>>>> > >>>> Then, I checked the file that you told me about under webapps
>>>>>> > >>>> directory (webproteg.jar) but I can't find it there or anywhere in
>>>>>> > >>>> my computer.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Then, I checked the webprotege folder and I have all the folders
>>>>>> > >>>> su ch ass css, images, js, etc. Most of the jar files was under
lib 
>>>>>> > >>>> or WEB-INF\lib but nothing called webprotege.jar.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Then I checked the log files that you told me to check and I
>>>>>> > >>>> couldn't find errors. This is what I have in t he log files
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> catalina.2009-04-18.log
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> 18-Apr-2009 00:33:44 org.apache.catalina.startup.HostConfig
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> checkResources
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> INFO: Undeploying context [/webprotege]
>>>>>> > >>>> 18-Apr-2009 00:44:26 org.apache.coyote.http11.Http11Protocol pause
>>>>>> > >>>> INFO: Pausing Coyote HTTP/1.1 on http-8080
>>>>>> > >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.StandardService stop
>>>>>> > >>>> INFO: Stopping service Catalina
> &g t; >>>> 18-Apr-2009 00:44:28 org.apache.coyote.http11.Http11Protocol
>>>>>> > >>>> destroy
>>>>>> > >>>> INFO: Stopping Coyote HTTP/1.1 on http-8080
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> localhost.2009-04-18.log
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.ApplicationContext
>>>>>> > >>>> log
>>>>>> > >>>> INFO: SessionListe ner: contextDestroyed()
>>>>>> > >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.ApplicationContext
>>>>>> > >>>> log
>>>>>> > >>>> INFO: ContextListener: contex tDestroyed()
>>>>>> > >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.ApplicationContext
>>>>>> > >>>> log
>>>>>> > >>>> INFO: SessionListener: contextDestroyed()
>>>>>> > >>>> 18-Apr-2009 00:44:27 org.apache.catalina.core.ApplicationContext
>>>>>> > >>>> l og
>>>>>> > >>>> INFO: ContextListener: contextDestroyed()
>>>>>> > >>>> 18-Apr-2009 00:44:28 org.apache.catalina.core.ApplicationContext
>>>>>> > >>>> log
>>>>>> > >>>> INFO: SessionListener: contextDestroyed()
>>>>>> > >>>> 18-Apr-2009 00:44:28 org.apache.catalina.core.ApplicationContext
>>>>>> > >>>> log
>>>>>> > >>>> INFO: ContextListener: contextDestroyed()
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>>>> > >> --
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> From: rcaschultz at gmail.com
>>>>>> > >>>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>>>> > >>>> Date: Fri, 17 Apr 2009 13:55:46 -0500
>>>>>> > >>>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >> >> Ahmed,
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> If your Pr ot?g? Server displays: ?Prot?g? server ready to accept
>>>>>> > >>>> connections. . .? then the Prot?g? server is running fine. You can
>>>>>> > >>>> verify access and firewall rules by running a Prot?g? client and
>>>>>> > >>>> connecting to the server itself from the same machine you intend
>>>>>> > >>>> to run Tomcat from. Just run run_protege.bat and connect to
>>>>>> > >>>> localhost using the username and password you put into your
>>>>>> > >>>>      
>>> > > metaproject.
>>> > >   
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Assuming the Prot?g? client access works, next look in your
>>>>>> > >>>> Tomcat\webapps directory for webprotege.jar. Is there also a
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> directory
>>>> > >>     
> & gt; >>>> named webprotege? Ensure the jar file is expanded into the
> directory.
>>>>>> > >>>> You should see a number of directories (such as css, images, ?)
>>>>>> > >>>> and files (e.g., WebProtege.html) in the webprotege directory.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Also look in Tomcat\logs in the file cata lina.2009-04-17.log and
>>>>>> > >>>> localhost.2009-04-17.log and see if Tomcat is reporting errors.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> For instance ? I get this kind of error in the catalina log when I
>>>>>> > >>>> attempt to run WebProtege and the Prot?g? server is not running.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Apr 17, 2009 1:39:54 PM
>>>>>> > >>>> edu.stanford.bmir.protege.web.server.ProjectManager
> & gt; >>>> openProjectRemote
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> INFO: Loading project Requirements from Protege server 75.66.64.68
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Apr 17, 2009 1:39:55 PM
>>>>>> > >>>> edu.stanford.smi.protege.server.RemoteProjectManager getProject
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> SEVERE: java.rmi.ConnectException: Connection refused to host:
>>>>>> > >>>> 75.66.64.68; nested exception is:
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> java.net.ConnectException: Connection refused: connect
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> at sun.rmi.transport.tcp.TCP Endpoint.newSocket(Unknown
>>>>>> > >>>> Source)
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> at
>>>>>> > >>>> sun.rmi.transport.tcp.TCPChannel.createConnection(Unknown Source)
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> at
>>>>>> > >>>> sun.rmi.transport.tcp.TCPChannel .newConnection(Unknown Source)
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> When I attempt to run WebProtege and the Prot?g? server is not
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> running.
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> *From:* protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu
>>>>>> > >>>> [mailto:protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu] *On Behalf
>>>>>> > >>>> Of *Firedrop 84
>>>>>> > >>>> *Sent:* Friday, April 17, 2009 12:04 PM
>>>>>> > >>>> *To:* protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>>>> > >>>> *Subject:* Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> I am checking it more. You might be right ron. Tomcat is  working
>>>>>> > >>>> without any problem but I think it must be either from tomcat or
>>>>>> > >>>> protege server.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> The reason I am thinking this way because I am using XAMPP for my
>>>>>> > >>>> PHP part and I added tomcat as an add-on. I will try to install
>>>>>> > >>>> tomcat
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> now
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> spereatly and see how I will go. maybe this will solve the >>>>>>
problem.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> I runt he run_protege_server batch file. It's showing me in the
>>>>>> > >>>> last line that Proteger server ready to accept connections...
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Does that mean it's working fine.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> When I open the WebProtege Screen. It's not I can't login. also, I
>>>>>> > >>>> can't see  any of the ontologies that shows in the wiki tutorial.
>>>>>> > >>>> That's why I am concentrating on the Protege Server and
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> Tomcat.
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> Best Regards,
>>>>>> > >>>> Ahmed
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> ----------------------
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> --------------------------------------------------
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> From: firedrop84 at hotmail.com
>>>>>> > >>>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>>>> > >>>> Date: Fri, 17 Apr 2009 16:09:22 +0000
>>>>>> > >>>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Thanks Ron.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> I have installed PHP, MySQL and Apache for some blog that I will
>>>>>> > >>>> try to li nk it with Webprotege by just providing hyperlink. I
>>>>>> > >>>> shouldn't mention these as I confused things up in my previous
email.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Tomcat is working perfectly fine.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> I am really getting crazy on how to let it run. I am trying to
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> write a
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> publication and this part is the only part that is left. if it
>>>>>> > >>>> works it means I will have a publication on my topic that the
>>>>>> > >>>> university wiill provide me a ticket to travel to a trip and
>>>>>> > >>>> present my paper in
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> &g t; > a conference.
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> Please help. The deadline is very soon and I dont know how to fix
it.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Best R egards,
>>>>>> > >>>> Ahmed
>>>>>> > >>>> < /P>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>>>> > >> --
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> From: rcaschultz at gmail.com
>>>>>> > >>>> To: protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>>>> > >>>> Date: Mon, 13 Apr 2009 10:36:09 -0500
>>>>>> > >>>> Subject: Re: [protege-discussion] WebProtege Installation
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Ahmed,
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Have you first ensured that Tomcat is running? Go to
>>>>>> > >>>> http://localhost:8080 <http://localhost:8080/> and see if the
>>>>>> > >>>> Tomcat administration appears. If not, see if in your Windows
>>>>>> > >>>> Service
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> Manager
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> that the Apache Tomcat service is running. That is at least a
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> starting
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> point.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> &g t; > Not sure why you installed PHP and MySQL unless you have some
>>>> > >> reason
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> beyond Prot?g? for doing so. Prot?g? does not require either
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> (although
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> I believe it can use MySQL as a storage backend).
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Ron
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> *From:* protege-discussion-bounces at lists.s tanford.edu
>>>>>> > >>>> [mailto:protege-discussion-bounces at lists.stanford.edu] *On Behalf
>>>>>> > >>>> Of *Firedrop 84
>>>>>> > >>>> *Sent:* Sunday, April 12, 2009 4:31 AM
>>>>>> > >>>> *To:* protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>>>> > >>>> *Subject:* [protege-discussion] WebProtege Installation
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Hi All,
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> I am trying to install Web Protege in my PC but it's still not
>>>>>> > >>>> working. when I open WebProtege.html it doesn't show me any
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> ontologies
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> or anything. I can't even login even though I created the users.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> I have installed Apapche, MySQL, PHP, Tomcat, JDK, Protege.
>>>>>> > >>>>
>>> > >&g t;>> I followed the steps in that is described in the following link
>>>>>> > >>>> http://protegewiki.stanford.edu/index.php/WebProtegeAdminGuide
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> The only step that I didn't do was the step that says
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> If a user launches a Protege client, they are presented with a
>>>>>> > >>>> dialog that requires them to enter the host machine name:
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> (all the way before it asks to copy the *metaproject* file in web
>>>>>> > >>>> pr o tege folder.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Anyone can help me with this problem.
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Best Regards,
>>>>>> > >>>> Ahmed
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>> > & gt;> --
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> See all the ways you can stay connected to friends and family
>>>>>> > >>>> <http://www.microsoft .com/windows/windowslive/default.aspx>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>>>> > >> --
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> Invite your mail contacts to join your friends list with Windows
>>>>>> > >>>> Live Spaces. It's easy! Try it!
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> <http://spaces.live.com/spacesapi.aspx?wx_action=create&wx_url=/friend
>>>> > >> s.aspx&mkt=en-us>
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>>>> > >> --
> & gt; >>     
>>>>>> > >>>> Get news, entertainment and everything you care about at Live.com.
>>>>>> > >>>> Check it out! <http://www.live.com/getstarted.aspx>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>>>> > >> --
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> Get news, entertainment and everything you care about at Live.com.
>>>>>> > >>>> Check it out! <http://www.live.com/getstarted.aspx>
>>>>>> > >>>> --------------------------
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> ----------------------------------------------
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> See all the ways you can stay connected to friends and family
>>>>>> > >>>> <http://www.microsoft.com/windows/windowslive/default.aspx>
>>>>>> > >>>>
>> > ; >>>>        
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>>>> > >> --
>>>> > >>     
>>>>>> > >>>> _______________________________________________
>>>>>> > >>>> protege-discussion mailing list
>>>>>> > >>>> protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>>>> > >>>> https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
>>>>>> > >>>>
>>>>>> > >>>> Instructions for unsubscribing:
>>>>>> > >>>>      
>>>> > >> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03
>>>> > >>     
>>>>> > >>> _______________________________________________
>>>>> > >>> protege-discussion mailing list
>>>>> > >>> protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>>> > >>> https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
>>>>> > >>>
>>>>> > >>> Instructions for unsubscribing:
>>>>> > >>>       
>>>> > >> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03
>>>> > >>
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>>>> > >> -- Get news, entertainment and everything you care about at Live.com.
>>>> > >> Check it out! <http://www.live.com/getstarted.aspx%20>
>>>> > >> ----------------------------------------------------------------------
>>>> > >> --
>>>> > >>
>>>> > >> _______________________________________________
>>>> > >> protege-discussion mailing list
>>>> > >> protege-discussion at lists.stanford.edu
>>>> > >> https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
>>>> > >>
>>>> > >> Instructions for unsubscribing:
>>>> > >> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03
>>>> > >>   
>>>> > >>     
>>> > >
>>> > >
>>> > > _______________________________________ ________
>>> > > protege-discussion mailing list
>>> > > protege-discussion at lists.stanford.edu
>>> > > https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
>>> > >
>>> > > Instructions for unsubscribing:
>> > http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03
>>> > >
>>> > >   
>> > 
>> > _______________________________________________
>> > protege-discussion mailing list
>> > protege-discussion at lists.stanford.edu
>> > https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
>> > 
>> > Instructions for unsubscribing:
>> > http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03
>> > 
>> > _______________________________________________
>> > protege-discussion mailing list
>> > protege-discussion at lists.stanford.edu
>> > https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
>> > 
>> > Instructions for unsubscribing:
>> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03
> 
> With Windows Live, you can organize, edit, and  share your photos.
> <http://www.microsoft.com/middleeast/windows/windowslive/products/photo-galler
> y-edit.aspx> 
> 
> _______________________________________________
> protege-discussion mailing list
> protege-discussion at lists.stanford.edu
> https://mailman.stanford.edu/mailman/listinfo/protege-discussion
> 
> Instructions for unsubscribing:
> http://protege.stanford.edu/doc/faq.html#01a.03

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mailman.stanford.edu/pipermail/protege-discussion/attachments/20090729/5b80a7cd/attachment.html>


More information about the protege-discussion mailing list